Βασικές διαφορές PG και VG υγρών

 

Δύο κύρια συστατικά των υγρών αναπλήρωσης, είναι η προπυλενογλυκόλη (PG) και η φυτική γλυκερίνη (VG), και το ποσοστό της περιεκτικότητάς τους μέσα σε ένα υγρό επηρεάζει κατά πολύ το αποτέλεσμα της ατμιστικής εμπειρίας. Ας πάμε όμως να δούμε σε τι διαφέρουν, κάτι που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό οδηγό στην αναζήτηση του ιδανικού υγρού αναπλήρωσης!

H προπυλενογλυκόλη (PG) συνεπάγεται πιο δυνατό «throat hit».

Τα υγρά αναπλήρωσης που έχουν ως χαρακτηριστικό την υψηλή περιεκτικότητα σε PG, παρέχουν δυνατό, «τσιγαρίσιο» χτύπημα στο λαιμό. Κάτι τέτοιο αποτελεί για ορισμένους ατμιστές ιδανική προϋπόθεση γιατί αναζητούν μια ταυτόσημη εμπειρία με αυτήν του συμβατικού τσιγάρου. Επιπλέον, βοηθάει ώστε η μετάβαση από το κάπνισμα στο άτμισμα να είναι πιο ομαλή.

H φυτική γλυκερίνη (VG) παρέχει πλούσιο ατμό.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί ατμιστές ξεχωρίζουν τα high VG υγρά αναπλήρωσης, είναι γιατί προσφέρουν άφθονη ποσότητα σύννεφων ατμού (cloud sized vaping). Κατά κανόνα αυτή η κατηγορία ατμιστών επιθυμεί να αποφύγει την κλασική αίσθηση του καπνίσματος και να κάνει χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου επιδιώκοντας το απαλό χτύπημα στο λαιμό.

Τα high PG υγρά έχουν καλύτερη απόδοση γεύσης.

Η PG εντείνει και ενισχύει τη γεύση των υγρών αναπλήρωσης. Αντίθετα, η VG οριοθετεί την γεύση του υγρού, ενώ συγχρόνως την οδηγεί σε πιο «γλυκιές αποχρώσεις».

Το οργανικό βαμβάκι της αντίστασης κάνει καλύτερη απορρόφηση της PG.

H φυτική γλυκερίνη έχει παχύρευστη υφή και συνεπώς μια από τις «αδυναμίες» των high VG e-liquids είναι ότι το οργανικό βαμβάκι στην αντίσταση απορροφά ευκολότερα το υγρό αναπλήρωσης με υψηλή περιεκτικότητα σε PG και έτσι μειώνονται οι πιθανότητες κάποιας «ξηρής τζούρας» (dry hit).

Δεν ισχύει αυτό βέβαια αν ο ατμοποιητής της επιλογής σας είναι ιδανικός για πνευμονικές εισπνοές.

Ορισμένοι ατμιστές έχουν ευαισθησία στην PG.

Αν και δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο, ενδέχεται να έχετε κάποια ευαισθησία στην προπυλενογλυκόλη, ωστόσο θα το γνωρίζετε ήδη καθώς η συγκεκριμένη ουσία συναντάται και σε τροφές και φάρμακα. Όπως και να έχει, εάν διακρίνετε την όποια ενόχληση στο λαιμό την ώρα του ατμίσματος, δεν έχετε παρα να επισκεφθείτε το κατάστημά μας και να αναζητήσετε ένα υγρό με υψηλότερη περιεκτικότητα σε VG.

Ένα αρκετά συχνό λάθος που συναντάται, είναι ότι πολλοί ατμιστές προσδιορίζουν τα VG υγρά ως «φυτικά υγρά». Πρέπει να γνωρίζουμε πως η φυτική γλυκερίνη αποτελεί συνθετικό προϊόν, άρα το υγρό αναπλήρωσης που την περιέχει δεν είναι φυσικό αλλά χημικό. Πολλές φορές χρειάζεται αρκετό ψάξιμο για να καταλάβετε τι ακριβώς ζητάτε σε ένα υγρό αναπλήρωσης και για το λόγο αυτό, εμείς θα σας ενημερώνουμε διαρκώς γύρω από θέματα του ηλεκτρονικού τσιγάρου και θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία!

Powered by ProgressNet

DELIVERY: Επεκτείνουμε την αυθημερόν παράδοση σε περισσότερες περιοχές στην Αττική! Καλέστε μας για να δείτε αν εξυπηρετούμε την περιοχή σας!   ΑΜΕΣΗ ΚΛΗΣΗ