Συμβουλές για να αυξήσετε το χρόνο ζωής της μπαταρίας σας

Αν και το σύγχρονο ηλεκτρονικό τσιγάρο πρωτοεμφανίστηκε γύρω στην αρχή της χιλιετίας, η εμπορική έκρηξη έγινε περίπου 7-8 χρόνια αργότερα. Τότε, τα ελαττώματα της τεχνολογίας μπαταριών ήταν πιο σημαντικά όπως επίσης υψηλότερο ήταν και το κόστος. Παρόλο που οι καλής ποιότητας μπαταρίες είχαν καλή διάρκεια ζωής, είχαν υψηλότερα ποσοστά αποτυχίας και απαιτούσαν τακτικές επισκευές ή συντήρηση. Τα σημερινά ηλεκτρονικά τσιγάρα προσφέρουν πολύ καλύτερες μπαταρίες ιόντων λιθίου με καλούς κύκλους ζωής.

Τα περισσότερα δοκιμασμένα e-cigs έχουν περάσει κατά μέσο όρο 200-300 κύκλους φόρτισης. Αυτό συνήθως μεταφράζεται σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο. Οι μπαταρίες που αποτυγχάνουν πολύ νωρίτερα θεωρούνται ελαττωματικές και σχεδόν όλες οι αξιόπιστες μάρκες προσφέρουν εγγυήσεις που θα καλύψουν την αντικατάσταση χωρίς κόστος, εξασφαλίζοντας ότι έχετε διάρκεια ζωής μπαταρίας τουλάχιστον ενός έτους με τα γενικά ηλεκτρονικά τσιγάρα. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Κατάλληλη αποθήκευση μπαταρίας

Οι μπαταρίες είναι ευαίσθητες σε ακραίες θερμοκρασίες. Είναι σημαντικό να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του κρύου χειμωνιάτικου κλίματος ή των ηλιόλουστων ημερών δεν είναι μέρος για να αποθηκεύσετε τα e-cigs σας.

Έχετε ακούσει για κάποιον που είχε αποθηκεύσει τις μπαταρίες του στο ψυγείο νομίζοντας ότι τους έκανε καλό; Δε χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβουμε τι συνέβη στη συνέχεια, πράγμα που μας φέρνει στο επόμενο σημείο μας. Υγρασία. Ποτέ δεν είναι καλό να αποθηκεύετε την μπαταρία σας όπου μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση υγρασίας. Μόλις η υγρασία διεισδύσει στην κυψέλη, γρήγορα η μπαταρία θα χάσει πολλή δύναμη. Προσοχή το καλοκαίρι στην πισίνα και τη θάλασσα!

Η αποθήκευση είναι απλή, αφήστε πάντα τις μπαταρίες σας σε ξηρή θέση σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου. Για λόγους ασφαλείας, βεβαιωθείτε ότι είναι μακριά από παιδιά και κατοικίδια. Εάν έχετε μια θήκη αποθήκευσης, χρησιμοποιήστε την και απλά προσπαθήστε να μην την ξεχάσετε στο αυτοκίνητο ή στη βεράντα σας όταν έχει βροχερό καιρό.

Συχνή φόρτιση

Η διατήρηση της μπαταρίας σας είναι μεγάλη υπόθεση. Υπάρχει μεγάλη παρανόηση σχετικά με αυτό το θέμα. Γιατί; Η παλαιότερη γενιά μπαταριών ιόντων λιθίου είχε κάτι που ονομάζεται «φαινόμενο μνήμης μπαταρίας ». Η μπαταρία θυμόταν τις συνήθειες φόρτισης και θυσίαζε μόνιμα ένα μέρος της χωρητικότητάς της εάν δεν έχει αποστραγγιστεί εντελώς πριν φορτίσει. Τα πρώτα κινητά τηλέφωνα ήταν κατασκευασμένα με αυτή την αστοχία, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πλέον με τις σημερινές μπαταρίες.

Η τεχνολογία είναι πολύ καλύτερη τώρα, επιτρέποντάς σας να επωφεληθείτε από τις συχνές φορτίσεις. Η μπαταρία «κουράζεται» λιγότερο για τη φόρτισή της όταν βρίσκεται π.χ. μόνο κατά ένα τέταρτο άδεια, παρά όταν βρίσκεται λίγο πριν αδειάσει εντελώς. Αυτό παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας περισσότερο από ότι νομίζετε και οι περισσότεροι κατασκευαστές προτείνουν το ίδιο. Είναι σημαντικό να διαβάζετε τις οδηγίες που παρέχονται από κάθε μάρκα, καθώς μπορεί να υπάρχουν κάποιες διαφορές.

Συχνή Χρήση

Οι ηλεκτρονικές μπαταρίες τσιγάρων είναι σχεδιασμένες για καθημερινή χρήση. Ακριβώς όπως τα κινητά τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές και άλλα καθημερινά τεχνολογικά εργαλεία, τα πακέτα ισχύος ιόντων λιθίου σχεδιάζονται για να εκτελούν και να διαρκούν σε λειτουργικά φορτία υψηλής πίεσης. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία έχει κατασκευαστεί για να χρησιμοποιείται καθημερινά και συχνά. Εξαιτίας αυτού, η μπαταρία θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής εάν χρησιμοποιείται συνεχώς τακτικά, σε αντίθεση με την αποθήκευση μακριά για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Δεν υπάρχει κέρδος από τη διατήρηση των μπαταριών αχρησιμοποίητων για χρήση αργότερα. Η μπαταρία έχει κατασκευαστεί για να χρησιμοποιηθεί από την πρώτη μέρα και αν και μπορεί να διατηρήσει κάποια διάρκεια ζωής όταν αποθηκεύεται με τον καλύτερο τρόπο, δεν είναι φτιαγμένη για αυτό το σκοπό και θα ήταν σπατάλη των χρημάτων σας.

Καθαρισμός βρώμικων μπαταριών

Η μπαταρία σας μπορεί και συνήθως θα λερωθεί για πολλούς λόγους. Μπορούν να συμβούν ατυχήματα, να πέσει επάνω τροφή ή να πέσουν οι ίδιες μέσα σε κάτι. Η αποθήκευση ηλεκτρονικών τσιγάρων ανάποδα στις τσέπες σας μπορεί επίσης να προκαλέσει μικρές διαρροές ηλεκτρονικού υγρού. Επιπλέον, απλά και μόνο η χρήση της θα την καταστήσει βρώμικη. Από το εξωτερικό της καθώς και από την επαφή με σπείρωμα. Όταν ακούτε «τρίξιμο» ενώ βιδώνετε το δοχείο, είναι συνήθως μια σίγουρη ένδειξη ότι είναι καιρός να καθαρίσετε την επαφή με το σπείρωμα.

Περιοδικά, θα πρέπει να την καθαρίζετε στο σημείο επαφής με μια μικρή στεγνή βούρτσα. Μια οδοντόβουρτσα θα μπορούσε να κάνει καλή δουλειά. Μόλις βουρτσιστεί, ένα κομμάτι χαρτί  ή πετσέτα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να πάρει όσο περισσότερη βρωμιά γίνεται από την επαφή. Η εφαρμογή πίεσης με τα δάχτυλά σας ενώ στρέφετε τη χαρτοπετσέτα συνήθως βοηθά να φτάσετε ανάμεσα στα νήματα.

Λόγω της ευαίσθητης φύσης των μπαταριών στο νερό, δεν προτείνεται επίσης η χρήση πολύ υγρών πανιών ή σφουγγαριών για τον καθαρισμό του εξωτερικού τμήματος. Με το χρόνο, οι μπαταρίες συλλέγουν βρωμιά και χρειάζονται καλό καθαρισμό, ειδικά οι λευκές μπαταρίες. Προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ένα ελάχιστα υγρό πανί, ή σφουγγάρι, να το στεγνώσετε αμέσως και να το αφήσετε να «καθίσει» πριν τη χρήση.

 

Powered by ProgressNet

DELIVERY: Επεκτείνουμε την αυθημερόν παράδοση σε περισσότερες περιοχές στην Αττική! Καλέστε μας για να δείτε αν εξυπηρετούμε την περιοχή σας!   ΑΜΕΣΗ ΚΛΗΣΗ