Εσύ πώς ατμίζεις;

Είσαι «τσιγαρίσιος» ή «πνευμονικός»;

Αρχικά φαίνεται σαν μια πολύ παράξενη ερώτηση! Το ξέρατε όμως ότι υπάρχουν δύο βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι λάτρεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου και ότι κάθε μια από αυτές χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία ατμίσματος;

Οι «τσιγαρίσιες» τζούρες

Η πρώτη τεχνική είναι πολύ παρόμοια με τον τρόπο που καπνίζει κανείς το τσιγάρο. Δηλαδή ο ατμιστής φέρνει ρουφώντας τον ατμό στο στόμα και στη συνέχεια τον εισπνέει, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο με έναν καπνιστή. Η τεχνική αυτή, η λεγόμενη Mouth To Lung, ίσως αποτελεί την πιο δημοφιλή τεχνική από τις δύο αφού  χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο μέρος των ατμιστών και κυρίως των αρχάριων, γιατί απλούστατα κουβαλούν μαζί τους τη συνήθεια όντας πρώην καπνιστές.

Όσον αφορά στο throat hit («χτύπημα στο λαιμό») η συνολική αίσθηση είναι  αρκετά πιο διακριτική, ωστόσο η παραμονή του ατμού στη στοματική κοιλότητα ευνοεί στην ενίσχυση της γεύσης. Επίσης, υπάρχει χαμηλή απορρόφηση νικοτίνης, και ως συνέπεια η τεχνική αυτή συναντάται κυρίως με υψηλής περιεκτικότητας σε νικοτίνη υγρά αναπλήρωσης και συσκευές χαμηλής ισχύος. Τέλος, ένας ατμοποιητής με αρκετά ohm αντίστασης είναι προτιμότερος για πιο ικανοποιητικές «τσιγαρίσιες» τζούρες!

Με μια ματιά:

Οικονομία στο υγρό αναπλήρωσης
Προτιμότερο για αρχάριους ατμιστές που επιθυμούν να έχουν μια ομαλή μετάβαση
Καλύτερη απόδοση γεύσης
Ελαχιστοποίηση της ποσότητας του ατμού που παράγεται με συνέπεια πιο διακριτικό άτμισμα παρουσία τρίτων
– Απαλό throat hit
– Χαμηλότερη απορρόφηση νικοτίνης

Οι πνευμονικές εισπνοές

Λέγοντας «πνευμονικές εισπνοές» ή όπως επικρατεί στη διεθνή ορολογία Direct Lung Inhale (DLI) αναφερόμαστε στη μορφή εισπνοής κατά την οποία ο ατμός του ηλεκτρονικού τσιγάρου εισέρχεται απευθείας στα πνευμόνια. Αυτό συμβαίνει με τρόπο πανομοιότυπο όπως στην περίπτωση που εισπνέουμε τον αέρα ρουφώντας από κάποιο μπαλόνι.

Η τεχνική αυτή επιτυγχάνει παραγωγή μεγάλης ποσοτήτας ατμού (Cloud Sized Vaping), δημιουργεί ένα αρκετά πιο έντονο throat hit και έχει ως αποτέλεσμα υψηλή απορρόφηση σε νικοτίνη, λόγω της οποίας είθισται να χρησιμοποιείται με υγρά αναπλήρωσης χαμηλής ή ακόμα και μηδενικής νικοτίνης.

Αν θέλετε να έχετε ακόμα πιο βελτιωμένα αποτελέσματα, τότε θα πρέπει να φροντίσετε ώστε το υγρό αναπλήρωσης που χρησιμοποιείτε να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτική γλυκερίνη (VG) και ο ατμοποιητής σας να είναι εξοπλισμένος με μεγάλες διόδους αέρα. Έχετε στο νου σας ότι εκείνοι που ζητάνε ΤΕΡΑΣΤΙΑ παραγωγή ατμού, σε συνδυασμό με πολύ καλή γεύση καταφεύγουν σε ατμοποιητές Subohm, ιδανικοί για πνευμονικές εισπνοές. Προσθέστε στο καλάθι σας και μια συσκευή υψηλής ισχύος και είμαστε έτοιμοι για απογείωση στα «σύννεφα»!

Με μια ματιά:

– Πλούσιος cloud-sized ατμός
– Ισχυρό throat-hit, δυνατότερη αίσθηση
– Υψηλή κατανάλωση υγρού
– Χαμηλή απόδοση γεύσης
– Υγρά αναπλήρωσης με χαμηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη

Ανακεφαλαιώνοντας, κάθε μια τεχνική έχει τις ιδιαιτερότητές της για να μπορεί να καλύψει τη διαφορετικότητα και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε ατμιστή. Εξάλλου,  μέρος της απόλαυσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι και η διαδικασία αναζήτησης τεχνικών, εξαρτημάτων, συμπεριφορών, που θα ανταποκριθούν στην ιδιοσυγκρασία του καθενός!

 

Powered by ProgressNet

DELIVERY: Επεκτείνουμε την αυθημερόν παράδοση σε περισσότερες περιοχές στην Αττική! Καλέστε μας για να δείτε αν εξυπηρετούμε την περιοχή σας!   ΑΜΕΣΗ ΚΛΗΣΗ